28 d’octubre, 2021

P4B: Experimentem

 L'altre dia en Bruno ens va explicar la medusa i ens va dir que aquest animal tenia el mateix tacte que una gelatina. Al conte d'en Marco també apareixia que la medusa, com que no tenen ossos, tenia aquest tacte. Així que vam decidir experimentar amb gelatina un dia.

Ahir els vaig dur un taper amb un producte a dins. Primer vam intentar saber què era a partir de què veiem: sorra, pols, sal.. Què passaria si li poséssim aigua calenta?

- es desfaria, seria aigua salada, es barrejaria...

Després vam obrir-lo i vam treballar amb el sentit de la vista i de l'olfacte, per aconseguir més pistes. Vam descobrir que feia bona olor, olor com de maduixa. D'aquí ja va sorgir la idea que allò barrejat amb aigua podia pintar-la de color rosa, com les maduixes. Però algú va dir que les maduixes eren vermelles, per tant, l'aigua seria vermella. Una altra va recordar que un dia vam decidir fer gelatina... potser era allò però algú li va dir que allò no era gelatina, era sorra. 

A casa vaig gravar el procés i l'hem vist a la classe per poder-ne parlar:

VÍDEO - PREPARACIÓ

Avui a la tarda hem parlat del què pot haver passat amb l'aigua vermella, un cop posada a la nevera. Alguns han dit que l'aigua s'ha fet gel, d'altres que ara tenim gelat de maduixa, altres han dit que potser sortia plastilina vermella, i algú ha dit que sortiria gelatina de maduixa. Al final hem pogut experimentar amb el resultat: GELATINA DE MADUIXA. Així hem pogut sentir com seria el tacte d'una medusa: 

Hem notat que la textura és viscosa, llefiscosa i fresca. Alguns infants han gaudit amb la textura, a d'altres no els hi ha agradat gaire.


Hem vist com un sòlid es pot dissoldre en un líquid. Hem vist que un líquid es pot tornar sòlid si li canviem la temperatura. I també hem vist que pot passar a la inversa, el sòlid (gelatina) es pot tornar líquid amb l'escalfor de les mans, de l'ambient i si el remenem molt. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada