23 de novembre, 2021

Gruixut i prim

 Aquesta setmana estem treballant els conceptes: més gruixut que... i més prim que... A la classe hem comentat que volem saber quins arbres eren més gruixuts que uns altres. A veure si un garrofer era més gruixut que una mimosa, per exemple. Ells han anat proposant maneres per fer-ho: 

- mirem quin pesa més!

- per això cal arrencar-los

- noooo, que tenen arrels molt fortes i sinó es moren!

- millor amb els braços. 

- les abraçades volen dir: t'estimo

- podem estimar-los i mirar si són prims

I d'aquí ha sortit la idea d'abraçar als arbres i veure quin és el seu gruix.  Hem mirat els arbres del pati de garrofers, on tenim: mimoses, àlbers, garrofers, xiprers, pins... també hem mirat arbres d'altres parts de l'escola. 

Hem vist que el tronc del pi dels garrofers era més gruixut que el tronc de la mimosa i l'àlber, ja que hem necessitat 3 infants per abraçar-lo. També hem vist que la base del garrofer que tenim al mateix pati era el tronc més gruixut de tots, ja que hem necessitat moooolts infants per fer-li la volta. I que les moreres del nostre pati eren tant primes com algun àlber del pati dels grans, i que amb dues mans teníem prou per abraçar el seu tronc. 

Després hem vist que també podem mirar parts del nostre cos que poden ser més primes o més gruixudes. La cuixa és més gruixuda que el turmell, el coll és més gruixut que el canell, el dit gros és més gruixut que el dit xic...
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada